Forclaz

Dit jaar zijn m’n liefje en ik naar Annecy gegaan op vakantie. Nu ja, we houden niet zo van de drukte, dus we hebben de campings direct aan het meer (wat zeer mooi is, dat moet gezegd) links laten liggen. We kwamen op een rustieke (na het schijnt) camping terecht nabij Alex.

Na wat verkenningen en een flinke tocht samen, stond op 30 juli de Col de la Forclaz op het programma.


Aangezien deze col meerdere langere stukjes boven de 14 procent kent, zag liefje het niet zitten (Als je de 800 meter daling uit de klim haalt kom je op gemiddeld 8,7 procent, anders is het gemiddeld 8,0 procent).  Wel stond ze met de oto en camara in de aanslag langs de weg (waarvoor heel veel dank):

Filmpje: Soepel de Forclaz op

In 38 minuten boven. Nét geen veertien kilometer per uur. Best aardig al zeg ik het zelf. Onderweg vijf mensen ingehaald, waaronder een Fries te voet. Je merkt dan toch dat dit geen overbekende klim is: het ziet er niet zwart van de wielrenners.

Daarna parkeerden we de oto bij het meer, en reden samen ook nog een leuk rondje met een stevige col. We kwamen heelhuids boven. Naar beneden bleek wat lastiger:

Gelukkig hadden ze allemaal een bel.

3 Responses to “Forclaz”

 1. Lannie says:

  “Gelukkig hadden ze allemaal een bel.”

  In tegenstelling tot de meeste wielrenners, uzelf incluis :P

 2. Ronald says:

  Ziet er maar gek uit, jij met zo’n helm op een gewone fiets ;-)

 3. Corniel says:

  @Ronald: LOL, toch zich ik het merendeel van de tijd met zo’n helm op gewone racefietsen. ;)

Leave a Reply