Linkse hobby

Gekke Geert en ik, we zijn geen politieke zielsverwanten. Zo verdwaalde ik eens omdat ik me niet kon voorstellen dat je vanaf De Wildersekade rechtsaf moest. Zijn oproep om een kopvoddentax in te voeren kon ook al niet op mijn instemming rekenen, of die van de Rups en met hem vele medewielrenners.

Gekke Geert heeft het niet op zoals hij dat noemt linkse hobby’s. Wanneer een hobby links is, is niet geheel duidelijk, maar het gaat verder dan linkshandig breien, en voetballen voor linksdragenden, zoveel is duidelijk. Maar nu het nieuwe kabinet geïnstalleerd is, kan het geen kwaad te onderzoeken of wielrennen ook tot deze in de ban gedane categorie behoord. Gisteren was een mooi moment voor gedegen veldonderzoek. Samen met mijn fietsvrienden van het Fiets Forum stond een rondje Alblasserwaard op het programma.

Van de twintig deelnemers was de helft met de auto gekomen. Oef, daar kwamen we goed weg. Of toch niet? Wat, er was door meerdere deelnemers gecarpoold?! Ai, Links-Rechts: 1-0.

Het materiaal? Meerdere renners met kopvodden op, een aantal rode zelfs! Maar gelukkig: alle kettingen lagen keurig aan de rechterkant. De stand: 2-1.

Het parcours, bestond uit een achtje, Twee lussen, twee keer  rechtsom. Twee punten voor Rechts, dat nu een voorsprong neemt: 2-3.

Maar de renners zelf? Onder de winderige omstandigheden, bleek er veel voeling met de zwakkeren in de wielersamenleving. Er werd geduwd, en uit de wind gezet. Zelfs als daarvoor op de linker weghelft gereden moest worden. Er werd gepolderd om voor hen zelfs een koffiestop in tegelasten. Met dat laatste werkte de lokale horeca niet mee, maar dit zijn drie volle punten voor links: 5-3.

Zou dit dan een klinkende linkse overwinning worden, met alle gevolgen van dien? Nee, voor de wind ontstond er zowaar iets wat je als koers zou kunnen duiden. Links, maar vooral rechts werden renners voorbij gereden. Ieder voor zich en god voor ons allen. Stukken ging het boven de veertig kilometer per uur. Nergens echter was er noodzaak de maximaal toegestane snelheid op te voeren, toch vielen er aan de achterkant renners bij bosjes af: 6-5.

In het café achteraf was het zeer gezellig toeven (nu, ja er werd burgerlijk ongehoorzaam gerookt, dat was wat minder).  Er vloeide bier, er was bittergarnituur, en De ronde van Lombardijen kon live gevolgd worden. Naast de organisatie wordt met name de Rups bedankt voor zijn prettige aanwezigheid. Dat moeten we vaker doen.

Nu maar hopen dat Gekke Geert dit niet onder ogen krijgt. Anders kunnen we onze borst nat maken…

8 Responses to “Linkse hobby”

 1. Martin says:

  Hij ‘s leuk!

 2. Corniel says:

  @Marin: Tanx! Jammer dat je er niet bij was. Er was voor een ieder wat wils. :)

 3. Danny says:

  Ik kan mij sterk vergissen, maar ik meen vernomen te hebben dat zowel jij als ‘Bruco’ met de rechterhand een kleine Cervéloist de Lek langs duwden.
  Anderzijds was het dan als gevolg de linkerhand die stuurde…..

  Nog wel even mijn respect uitspreken voor jullie duwtjes en sportiviteit aan het adres van Marnix!

 4. Andromeda says:

  Rubs? Laat het hem maar niet horen :-)

  Door het afvallen van de renners aan de achterzijde (wat regelmatig gebeurde) neigt de rit, over het algemeen, toch wel wat naar rechts moet ik zeggen….

 5. Bruco says:

  Wellicht reed er iemand op een dubbel biologisch paspoort: 6-6.

  Jij ook bedankt, Corniel. Het was voorwaar een topdag!

 6. Bruco says:

  Heb er nog eens over nagedacht. ‘Wij’ hoeven onze borst helemaal niet nat te maken; ‘wij’ deugen wel degelijk, op de Schaal van Geert ( http://bruco.info/henk-en-ingrid-rennen-wiel ).

 7. Timo says:

  Waar ken ik die meid nou toch van? ;-)

 8. Corniel says:

  Geen idee, maar wellicht dat je dat zelf kan toelichten? ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.