Zusje & fiets

In mijn rechter onderhoek verandert het outlook-klokje in een envelopje. Ik klik erop en tot mijn niet geringe verbazing heb ik e-mail van Bol. Com, idd. Of eigenlijk van m’n kleine jongere zusje. Via die guitige ronde mannetjes-en-vrouwtjes site laat ze me weten dat ze het boek Vrouw & fiets wel een goed idee vindt. Als cadeautje wel te verstaan voor haar achtentwintigste verjaardag.

Ze had de smaak te pakken. Na dat ze op de van liefje geleende aanmodder-fiets had meegereden tijdens de Joop Zoetemelk Classic, had ze al gevraagd of ik mee wilde uitzien naar een fiets, en nu wilde ze dus zelfs fietslectuur in haar boekenkast.

Tja, leuk cadeautje natuurlijk daar niet van, maar zó was het wel hééél makkelijk. Klikken, iDealen en klaar. Té makkelijk. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken, en zocht contact met een van de auteurs: Marijn de Vries. Ik heb haar nooit face-to-face mogen ontmoeten, maar ik had al wel eens gereageerd op haar blog en wie weet, zat ze nog niet zo vol sterallures dat ze wel een exemplaar voor m’n lieve kleine jongere zusje wilde signeren:

Vrijdag kreeg ik een berichtje. Van Bol.com. Je weet wel, met van die guitige ronde blauwe vrouwtjes en mannetjes die boeken, CD’s, en weet ik niet wat aanprijzen, in de hoop je te bewegen veel te veel geld uit te geven.

Enfin. Bol.com wist mij te melden dat mijn kleine zusje een cadeautip had voor haar a.s. verjaardag (2 mei): het boek “Vrouw & Fiets”. Ze heeft de smaak klaarblijkelijk te pakken en wil ook wielrennen! (Net als haar grote broer :))

Nu is het zeer eenvoudig om naar Bol.com te surfen, het boek aan te schaffen en daarmee op haar verjaardag te komen aankakken, maar ik zou het zoveel leuker vinden haar een gesigneerd exemplaar te kunnen overhandigen…

Lieve beresterke, aardige en naar verluid zeer intelligente Marijn: zou jij me daarbij kunnen en willen helpen?

Slijmen is ook een vak, niet waar? En voorwaar, er kwam antwoord:

Wat leuk dat je zusje ineens fietsplannen heeft! En dat ze een broer heeft die een fiets voor haar gaat zoeken. Meet wel even r been hè, zodat je de goede maat koopt (één van de ‘geboden’ uit ons boekje ;-))

Geld kun je overmaken naar **.**.**.*** t.n.v. M.J. de Vries. Zo gauw t er is doe ik het boek gesigneerd en al op de post.

Hoe heet je zus? En heeft ze een bepaalde reden waarom ze gaat fietsen? Hoe oud wordt ze? (Dan kan ik er een persoonlijke boodschap in schrijven)

Naar wat verder heen en weer geë-mail, kwam alles op zijn pootjes terecht. Ik stortte het geld en Marijn… Tja, die stortte ter aarde. Tijdens de Waalse Pijl om precies te zijn en het moet zeer gedaan hebben. Want ze brak haar pols. Een geluk bij een ongluk was dat het haar linker pols was (Mooi ook voor de anekdote, wat minder voor het seizoen van Marijn, ik wens haar sterkte).  En zo kon ik mijn zusje op haar achtentwintigste verjaardag een gesigneerd exemplaar overhandigen. Ze was er maar wat blij mee. Marijn, bedankt!

N.B. ik heb van de situatie misbruik gemaakt om twee exemplaren te laten signeren, kon ik ook m’n liefje weer eens verrassen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.