Envelope

Het is al weer een week geleden dat De Daler en ik in zomerse omstandigheden op de vroege zondagmorgen met oto’s vol met tijdritmeuk afreisden naar de Vlaardingsedijk te Maassluis. Nog een afsluitend koppeltijdritje, en dan kruis er over. Een tt-seizoen ten einde.

Het was warm edoch behaaglijk, we namen goed over, hielden het tempo er goed in en waren binnen dertien minuten (12:39,81 om precies te zijn) binnen. En keken nog een uur lang naar de overige koppels. We hadden naar huis kunnen gaan, maar het was goed toeven in de zon, en bovenal: wellicht lonkte er het podium.

En het wachten wérd beloond. Een plekje op het podium gras, en een heus envelopje. Toegegeven, de inhoud volstond niet eens om de brandstofkosten te vergoeden, maar toch. Uiteindelijk derde koppel bij het B-garnituur, en zevende op totaal 74 koppels. Goed voor 46,43 kilometer per uur…

Volgens de organisatie dan. Want het parcours was echt geen 9,8 kilometer lang zoals gemeld, maar eerder 9,3 à  9,4 kilometer. En dan kom je op een gemiddelde tussen de 44,0 en 44,5 kilometer per uur. Ook niet slecht natuurlijk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.